Zo voer je het Snelle Dieet uit

Als ik het Snelle Dieet terug zou moeten brengen naar een belangrijk punt, dan zou dit het 5:2 principe zijn. Dat zijn vijf dagen waarop je normaal eet, met een beetje calorie controle en een puntje taart of pudding als je dat echt wilt.

Daarna, op de andere twee dagen, eet je slechts een kwart van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Dit verrekend naar 500 calorieën voor vrouwen en 600 calorieën voor mannen.

Wij zullen het exacte proces beschrijven waarmee je de beste resultaten kunt behalen. Hier zijn een aantal tips om je te helpen beginnen met wat voor veel mensen een manier van leven is geworden.

 

Slechts twee dagen naar keuze per week vast je

fruitZou je sceptisch moeten zijn? Wij waren dat in ieder geval wel. Het is nou eenmaal zo dat iedereen die ooit een dieet heeft gevolgd weet dat diëten vaak hard werk is; ze kunnen op de korte termijn goede resultaten leveren, zeker wanneer je enthousiast, toegewijd en een goede bedoeling hebt.

 

Wanneer je je verveeld raakt

Van alleen eiwitten of van geen koolhydraten of van wittekool soep of van het alleen eten van dingen die met de letter ‘P’ beginnen (ik kan me wel herinneren dat ik ooit zo’n dieet ben tegengekomen). Hoe dan ook, het Snelle Dieet werkt echt – en niet alleen volgens ons, maar ook volgens het groeiende aantal mensen die het met veel succes gevolgd hebben. En het werkt precies voor die reden waarom andere diëten dat niet doen: er is geen verveling.

 

Twee dagen naar keuze per week vasten

en je de andere vijf dagen normaal eet, is er altijd wel iets nieuws en lekker op de horizon. Het komt er op neer dat het gemakkelijk is om een regime te volgen waarin je slechts zo nu en dan je calorie inname moet verminderen. Het kalibreert de dieet-vergelijking en zorgt dat deze in jouw voordeel komt.
Onthoudt dat het programma ontworpen is om je te begeleiden naar een langer, gezonder leven; gewichtsverlies is hiervan slechts een positieve bijwerking.

6 gedachten over “Zo voer je het Snelle Dieet uit”

 1. Waarom moet er minimaal 1 dag tussen zitten?

  En waarom 2 vasten dagen en geen drie?

  Met vriendelijke groet,
  Ada

 2. Hallo Ada
  dit is de beste combinatie van dagen,
  ik verwacht binnenkort de website uit te breiden met meer achterliggende info & een veel gestelde vragen rubriek

 3. Het is niet zo dat 2 beter is dan 3 of om en om. Er zijn verschillende manieren van vasten. Kijk maar eens op de eerste post om te zien hoe die 2 dagen tot stand zijn gekomen.

 4. Bovenstaande calorieën moeten kilocalorieën zijn. 600 calorieën is ongeveer een beschuitkruimel. Verwarrend dat men steeds de verkeerde eenheid hanteert bij diëten.

 5. Ik ben 22 juli gestart met het vastendieet en ik voel me er na twee maanden prima bij! Niet alleen ben ik ruim tien kilo kwijt, ik voel me op de vastdagen ook mentaal scherp en alert. Ik doe de 4:3 variant.
  Ik houd mijn ervaringen en resultaten bij op mijn blog.

 6. Dit dieet spreekt me wel aan. 5 dagen eten wat ik normaal eet, een beetje letten op de kilocalorieën en dan 2 dagen vasten. Ik ben wel bang dat ik behoorlijk wat honger zal lijden. Is dit echt een kwestie van wennen of hou je steeds een hongergevoel op die dagen?

  Groetjes

Plaats een reactie