Het snelle vasten dieet

Welkom bij Het Snelle vasten Dieet en bij de community van deze website. Wij zullen je op de hoogte houden van het laatste nieuws in deze spannende en nieuwe branche. Hoe andere mensen deze manier van leven hanteren en tevens gaandeweg veel behulpzame tips vergaren. Wij hopen dat het ook voor jou werkt!

 

Waarom het snel vasten dieet?

We weten allemaal wel hoe we gewicht dienen te verliezen: eet vetarm voedsel, meer sporten… en nooit, maar dan ook nooit, een maaltijd missen. Dit is al decennia lang het standaard dieet advies, en ook al werkt dit voor sommige mensen, het feit is dat het aantal obese mensen maar blijft stijgen. Is er een alternatief? Wij denken van wel.

 

Onderbroken vasten

Dit nieuwe alternatief op het standaard dieet is gebaseerd op het werk van vooraanstaande wetenschappers van over de hele wereld. Onderbroken vasten betekend niet dat je helemaal moet stoppen met eten. Het betekend dat je de hoeveelheid die je eet moet verminderen, maar slechts voor een kleine periode.

 

Mijn ervaringen met het 5:2 onderbroken vasten

imagesIk zal hier een beschrijving geven van mijn ervaringen met het proberen van de verschillende soorten van onderbroken vasten, voordat ik uiteindelijk op het z.g. 5:2 regime uitkwam. Met het 5:2 onderbroken vasten regime eet je vijf dagen per week normaal en dieet je op de andere twee dagen, waardoor je je calorie inname op die twee dagen vermindert tot slechts een vierde van je normale niveau. Dit betekend dat je, bijvoorbeeld, op maandag en dinsdag 500 calorieën eet als je een vrouw bent, en 600 als je een man bent.

 

Als je je aan dit plan houdt, dan zul je ongeveer een halve kilo per week verliezen

Als je een man bent iets meer. Je succes is ook afhankelijk van het niet te veel eten op je normale dagen. Je zult op deze manier niet alleen gewicht verliezen, maar je zult ook van een groot aantal gezondheidsvoordelen genieten.

 

Wat zegt het onderzoek over het onderbroken vasten?

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die onderbroken vasten niet alleen verbeteringen zien wat betreft hun bloeddruk en cholesterol niveau, maar ook wat betreft hun insulinegevoeligheid. Zoals een van de medische experts het bracht: ‘Er is voor je lichaam niets sterker dan vasten.

5 gedachten over “Het snelle vasten dieet”

  1. maakt het uit of de dagen welke je vast na elkaar vallen, of is dit niet van belang?

    bedankt voor de tip van het mentale dieet plan, alhoewel dit een iets andere insteek heeft heeft dit mij erg geholpen

  2. Bedankt voor de reacties. Deze dieet van 5:2 is een echte aanrader. Vele eeuwen terug gaf onze profeet Mohammed al aan om deze dieet te volgen als je gewicht en gezondheid wilt verbeteren.

  3. @Linda en @Admin
    Eigenlijk maakt het wel uit. Het wordt afgeraden om twee dagen achter elkaar te vasten, omdat dit de kans vergroot dat je het niet volhoudt en gigantisch gaat vreten. Maak qua gezondheid maakt het niets uit. 🙂

  4. Anderen mensen splitsen dit vastendieet van 36 uur liever op in bijvoorbeeld, zondag 18 uur vasten en woensdag 18 uur vasten.

Plaats een reactie