Posted in Blog, Featured | 4 comments

Welkom bij Het Snelle vasten Dieet en bij de community van deze website. Wij zullen je op de hoogte houden van het laatste nieuws in deze spannende en nieuwe branche. Je zult kunnen lezen hoe andere mensen deze manier van leven hanteren en tevens gaandeweg veel behulpzame tips vergaren. Wij hopen dat het voor je werkt!

 

Waarom het snel vasten dieet?

We weten allemaal wel hoe we gewicht dienen te verliezen: eet vetarm voedsel, meer sporten… en nooit, maar dan ook nooit, een maaltijd missen. Dit is al decennia lang het standaard dieet advies, en ook al werkt dit voor sommige mensen, het feit is dat het aantal obese mensen maar blijft stijgen. Is er een alternatief? Wij denken van wel. Onderbroken vasten. Dit nieuwe alternatief op het standaard dieet is gebaseerd op het werk van vooraanstaande wetenschappers van over de hele wereld.

Onderbroken vasten betekend niet dat je helemaal moet stoppen met eten. Het betekend dat je de hoeveelheid die je eet moet verminderen, maar slechts voor een kleine periode.

imagesIk zal hier een beschrijving geven van mijn ervaringen met het proberen van de verschillende soorten van onderbroken vasten, voordat ik uiteindelijk op het z.g. 5:2 regime uitkwam. Met het 5:2 onderbroken vasten regime eet je vijf dagen per week normaal en dieet je op de andere twee dagen, waardoor je je calorie inname op die twee dagen vermindert tot slechts een vierde van je normale niveau. Dit betekend dat je, bijvoorbeeld, op maandag en dinsdag 500 calorieën eet als je een vrouw bent, en 600 als je een man bent.


Als je je aan dit plan houdt, dan zul je ongeveer 1 pond (0.46kg) per week verliezen als je een vrouw bent, en iets meer als je een man bent. Je succes is ook afhankelijk van het niet te veel eten op je normale dagen.

Je zult op deze manier niet alleen gewicht verliezen, maar je zult ook van een groot aantal gezondheidsvoordelen genieten. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die onderbroken vasten niet alleen verbeteringen zien wat betreft hun bloeddruk en cholesterol niveau, maar ook wat betreft hun insulinegevoeligheid.

Zoals een van de medische experts het bracht: ‘Er is voor je lichaam niets sterker dan vasten.’

heb je hulp nodig bij het volhouden van een dieet ? dan is  het Mentale Dieet Plan iets voor jou!