Waarom een moestuin hebben tijdens het vastendieet handig is

Als je aan het diëten bent, zijn er veel dingen om aan te denken. Je moet gezond eten en bent veel tijd kwijt met sporten. Een makkelijke en leuke oplossing daarvoor, is een moestuin beginnen. Dat lijkt misschien raar, maar er zijn vele redenen beschikbaar om daar aan te beginnen! Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje.

Biologische groenten en fruit

In de dagen dat je niet aan het vasten bent, eet je waarschijnlijk veel fruit en groenten. Biologische groenten en fruit zijn daarbij het gezondste. Deze zijn wel erg duur in de supermarkt. Om geld te besparen, kun je dus een eigen moestuin beginnen. Dit lijkt een hele beproeving, maar je kunt ook gewoon heel klein beginnen. Met een paar potten en wat zaden kun je eigenlijk al aan de slag. Zelfs op het balkon kun je iets beginnen! Een ander voordeel is dat je groenten en fruit meteen bij de hand hebt. Vooral in de oogstperioden hoef je de deur niet uit om inkopen te doen. Super handig dus!

Sporten in de moestuin

Een (grotere) moestuin bijhouden kost veel tijd. Je bent aan het schoffelen, zaden en oogsten. Hierdoor ben je fanatiek bezig. Het is dus eigenlijk een leuke work-out. Hierdoor word je gedwongen om te bewegen. Je kunt de moestuin immers niet verwaarlozen. Dit maakt sporten opeens een heel stuk makkelijker.

Goed voor het humeur

Werken in de openlucht in de tuin is goed voor jouw humeur. Je hoeft even aan niets ander meer te denken. Dat maakt het meteen een handige afleiding voor bijvoorbeeld honger tijdens het vastendieet. Daarnaast geeft het erg veel voldoening om jouw eigen groenten en fruit te kweken. Als je dit vervolgens op jouw bord legt, kun je daar echt trots op zijn. Met een goed humeur is diëten ook een stuk makkelijker.

Plaats een reactie