Het vastendieet

Eenvoudig en een eigenlijk een beetje snel door de bocht. Vermageren doe je wanneer je minder gaat eten. Het klinkt heel erg logisch. Diëten door te vasten. En toch komt er bij het vastendieet heel wat meer kijken dan alleen maar minder gaan eten.

 

Het vastendieet is verantwoord

Dit nieuwe dieet van vasten werd op wetenschappelijk verantwoorde wijze ontwikkeld. Zodat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, om op natuurlijke manier gewicht te verliezen, maar zorgt u er ook voor dat u minder kans hebt om aandoeningen zoals diabetes, kanker of dementie te ontwikkelen.

 

Is vasten wel gezond?

Uiteraard moeten we eten om in leven te blijven en in die zin is de vraag of het vastendieet wel gezond zou zijn, inderdaad wel een goede vraag. Wie niet meer eet, of te lang blijft doorgaan met vasten, is ongezond bezig.

 

Vasten maakt onderdeel uit van de manier van leven voor een heleboel mensen

In vroegere tijden vasten onze overgrootouders en betovergrootouders tijdens de christelijke vastentijd. En ook nu nog wordt er gevast in heel wat godsdiensten. Dit vasten is altijd gebonden aan een bepaalde periode in tijd. Vaak gelden ook gezondheidsvoorschriften bij godsdienstig vasten.

 

Het vastendieet in de praktijk

In de praktijk kan het vastendieet beschreven worden als een tijdsgebonden dieet. Gedurende vijf dagen per week eet je normale goed uitgebalanceerde maaltijden en zorg je ervoor dat je niet te veel calorieën binnenkrijgt. Twee dagen van de week ga je effectief vasten. Dit vasten houdt in dat je maar een vierde eet van wat je normaal zou eten.

 

Calorie controle bij het vastendieet

Soms kan het moeilijk zijn om tijdens de vijf dagen waarin je normaal mag eten, je aan het dagelijks voorgeschreven aantal calorieën te houden. Op zulk een moment is het handig om een beetje hulp te hebben. Een beetje cacao is een middel dat heel gezond is en ervoor zorgt dat je minder honger krijgt. Zo helpt cacao je bij het vastendieet. Je hoeft niet te zondigen en je krijgt toch voldoende calorieën binnen.

 

Uitleg van voedingsmiddelen die je eetlust onderdrukken:

Koffie
Zwarte koffie kan je metabolisme een boost geven en je eetlust onderdrukken.

Groene thee
Een kop groene thee drinken. Volgens experts zorgt de thee ervoor dat je glucose wordt omgezet in vet. Het zorgt er ook voor dat je bloedsuiker stabieler blijft waardoor ook je honger afneemt.

Cacao
Een stukje chocolade met minstens 70% cacao. Want donkere chocolade met een bittere smaak zorgt ervoor dat je eetlust daalt. Het vertraagt je spijsvertering waardoor je een voller gevoel krijgt.

Plaats een reactie