Posted in Blog | 0 comments

Het klinkt eenvoudig en een eigenlijk een beetje snel door de bocht. Vermageren doe je wanneer je minder gaat eten. Het klinkt heel erg logisch. Diëten door te vasten. En toch komt er bij het vastendieet heel wat meer kijken dan alleen maar minder gaan eten.

Het vastendieet is verantwoord

Dit nieuwe dieet werd op wetenschappelijk verantwoorde wijze ontwikkeld. Dit wil zeggen dat de voedingsdeskundigen achter dit dieet ervoor gezorgd hebben dat u niet alleen voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt op het moment dat u volgens de regels van dit dieet leeft, u niet alleen een belangrijke stap gezet hebt om op natuurlijke manier gewicht te verliezen, maar zorgt u er ook voor dat u minder kans hebt om aandoeningen zoals diabetes, kanker of dementie te ontwikkelen.

Is vasten wel gezond?

Uiteraard moeten we eten om in leven te blijven en in die zin is de vraag of het vastendieet wel gezond zou zijn, inderdaad wel een goede vraag. Met vastendieet bedoelen we dus niet dat je niet meer zou mogen eten. Dat kan de bedoeling niet zijn. Wie niet meer eet, of te lang blijft doorgaan met vasten, is ongezond bezig. Langs de andere kant, maakt vasten wel onderdeel uit van de manier van leven van een heleboel mensen. In vroegere tijden vastten onze overgrootouders en betovergrootouders tijdens de christelijke vastentijd. En ook nu nog wordt er gevast in heel wat godsdiensten. Dit vasten is altijd gebonden aan een bepaalde periode in tijd of gerelateerd aan een bepaald voedingsmiddel. Vaak gelden ook gezondheidsvoorschriften bij godsdienstig vasten.

Het vastendieet in de praktijk

In de praktijk kan het vastendieet beschreven worden als een tijdsgebonden dieet. Gedurende vijf dagen per week eet je normale goed uitgebalanceerde maaltijden en zorg je ervoor dat je niet te veel calorieën binnenkrijgt. Twee dagen van de week ga je effectief vasten. Dit vasten houdt in dat je maar een vierde eet van wat je normaal zou eten.

Caloriecontrole bij het vastendieet

Soms kan het moeilijk zijn om tijdens de vijf dagen waarin je normaal mag eten, je aan het dagelijks voorgeschreven aantal calorieën te houden. Op zulk een moment is het handig om een beetje hulp te hebben. Xenical is een afslankmiddel dat ervoor zorgt dat je minder vet uit je voedsel opneemt. Zo helpt Xenical je bij het vastendieet. Je hoeft niet te zondigen en je krijgt toch voldoende calorieën binnen. Het is eigenlijk niet de bedoeling om vals te spelen, dat weten we, maar soms kun je een ruggensteuntje goed gebruiken. Xenical is zo’n ruggensteuntje .

meer info op:

http://www.actaclinicabelgica.be/online/xenical-kopen-120-mg/