Afvallen maar toch genieten van het leven

Als het woord afvallen wordt genoemd denken veel mensen aan bakjes bleekselderij, verhongeren en liters water. Mensen zijn bang dat ze niet meer van het leven kunnen genieten als ze wat kilootjes kwijt willen raken. Ze vrezen voor het feit dat ze al hun lievelingshapjes en drankjes zullen moeten laten staan. Maar wat nou als dit allemaal niet hoeft? Als je gewoon kan afvallen zonder dat je daarvoor heel je leven hoeft in te leveren.

 

Je hoeft je namelijk niet uit te hongeren

Je moet alleen minder en iets anders eten. Wat blijkt is dat je gewoon kunt eten zonder jezelf te straffen, als je maar een of twee dagen gaat ‘vasten’. Nu betekent dit niet dat je op deze dagen helemaal niks mag eten, het moet ongeveer een vierde zijn van wat je normaal eet. Je kunt namelijk best dat lekkere koekje nemen, waar je al heel de avond op zat te wachten.

 

Vervang elke dag iets anders in je dieet

Zo kun je toch nog blijven genieten van de kleine dingetjes in het leven en zal jouw afval avontuur een stuk makkelijker worden. Het afvallen voelt zo niet meer als een straf, het is meer een nieuwe levensstijl geworden.

 

Veel gezonde recepten

Recepten die niet zo hoog in calorieën zijn maar die toch ontzettend lekker zijn. Er zijn veel soorten recepten, voor ieder wat wils dus. Variërend van zelfgebakken brood, pizza, salades en ovenschotels. Ook kun je hier heel goedkoop gezondere ingrediënten en producten kopen die je helpen om af te vallen.

 

Afvallen is dus helemaal niet zo complex

Je hoeft niet alles waar je van houdt in te leveren om wat gewicht kwijt te raken. Als het binnen de caloriebehoefte past voor de week, en je het combineert het met 1 of 2 dagen vasten, dan kan het echt geen kwaad om wat ‘slechtere’ producten te nuttigen. Dit zorgt ervoor dat het afvallen niet zo erg lijkt en de tijd zal zo een stuk vlotter gaan.

1 gedachte over “Afvallen maar toch genieten van het leven”

Plaats een reactie